Supermicro zavrača obtožbe v Bloombergovem članku

SAN JOSE, Kalifornija, 4. oktobra 2018 — Super Micro Computer, Inc. (SMCI), eno od vodilnih podjetij v poslovnem računalništvu, hrambi podatkov, mrežnih rešitvah in zeleni računalniški tehnologiji, odločno zavrača poročanje, da so bili v strežnikih, ki jih je dobavljal kupcem, na matični plošči zlonamerni mikročipi.

Članek trdi, da so Supermicrove matične plošče, ki jih je leta 2015 prodal nekaterim strankam, vsebovale zlonamerna integrirana vezja. Supermicro ni na svojih matičnih ploščah nikoli našel nobenih zlonamernih čipov niti ga noben  njegov kupec ni obvestil, da je našel take čipe.

Vsa podjetja, omenjena v članku (Supermicro, Apple, Amazon and Elemental) odločno zavračajo obtožbe.

Nobena vladna agencija, ne domača, ne tuja, ni zaradi omenjenih domnev nikoli stopila v stik s Supermicrom.

Supermicro vsa varnostna vprašanja obravnava zelo resno in nenehno investira v varnostne zmožnosti svojih proizvodov. Proizvodna matičnih plošč na Kitajskem ni značilna le za Supermicro, ampak je uveljavljena industrijska praksa. Skoraj vsi sistemski ponudniki sodelujejo z istimi pogodbenimi proizvajalci. Supermicro usposobi in certificira vsakega svojega pogodbenega proizvajalca in redno ter natančno nadzoruje njegove obrate in postopke.

Celotni članek je tukaj.